Bygg din hemsida i Wordpress

Att använda sig av Wordpress som plattform innebär att man kan dra nytta av ett flertal fördelar när man skapar sin hemsida. Till att börja med är Wordpress ett välkänt alternativ och ett etablerat varumärke, över var femte webbplats använder idag Wordpress i någon form! Det är tack vare återkommande uppdateringar och en stabil grund som gjort att Wordpress under de senaste 10 åren utvecklats till ett av de mest populära verktygen på webben.

En stor del i framgången för Wordpress går också att tillskriva det faktum att verktyget är gratis för vem som helst att använda, precis efter eget behov. På så sätt kan du utan att spendera en krona snabbt komma igång och använda ett av världens bästa publiceringssystem.
I princip finns det inga gränser för vad du kan bygga med Wordpress. De vanligast förekommande användningsområdena är bloggar, kompletta webbplatser, e-handelslösningar. När du redigerar innehåll på en hemsida byggd med Wordpress har du tillgång till verktyg till att redigera text samt infoga bilder, länkar och videoklipp på ett mycket smidigt sätt.

En annan fantastiskt smidig funktion i Wordpress är hur enkelt det är att anpassa utseendet på webbplatsen där publiceringssystemet är installerat. Det finns otroligt många resurser på Internet som erbjuder så kallade teman, vilka förändrar hela utseendet på webbplatsen med ett par enkla klick i gränssnittet. Man väljer själv om man vill använda ett kostnadsfritt tema eller betala en mindre summa för att kanske få ett specialanpassat tema av en högre kvalité. Generellt sett håller även gratisteman en hög nivå, och är oftast tillräckliga för de flesta hemsidor, även om en del av dem kan kräva att man själv modifierar vissa mindre detaljer för hand.

Det innehåll i form av inlägg, artiklar och kommentarer som finns på en Wordpress-hemsida är redan i utgångsläget väl anpassat för sökmotoroptimering – det vill säga att det är enkelt att hamna högre upp i listan över träffar på till exempel Google. Inte nog med att Wordpress-sidor betraktas som en trovärdigare källa i sig, det gå också på ett mycket smidigt sätt att tagga allt innehåll i diverse olika kategorier. Detta tillsammans med flertalet andra smarta funktioner gör att din hemsida rankas högre upp.

Som plattform är Wordpress både stabilt och flexibelt, det går exempelvis att utöka grundfunktionaliteten genom att installera diverse tillägg. Dessutom är säkerheten hög eftersom man enkelt uppdaterar hela systemet genom en enkel knapptryckning när så behövs.